terkep_kultut_v1.00c1

Az Utak és kultúrák című honlap a Magyarország–Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében jött létre. A projekt a Kiskunhalasi járás és az Észak-bácskai körzet kulturális értékeit kívánja bemutatni egy útvonal kialakításával, amely 228 állomást tartalmaz a régió kiállítóhelyeinek, megtekinthető művészeti alkotásainak, épített örökségeinek, neves személyek és történelmi események emlékhelyeinek, egyes települések jellegzetes néprajzi jelenségeinek számbavételével.
A kulturális út a barokk, a historizmus, az eklektika, a szecesszió és a modernizmus útvonalát is be kívánja járni. Nagy figyelmet szentel az említett korszakok néprajzi értékeinek, különösképpen az itt élő nemzetiségek népi kultúrájának megismertetésére.
A honlap a kulturális útvonal észak-bácskai állomásainak bemutatására vállalkozik, fő motívuma a vonat, a térséget összekötő közlekedési eszköz, amely a régióban való megjelenésének több mint 130 éve alatt nemcsak embereket szállított, hanem kulturális újdonságokat is.

Magyarország–Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program:
HUSRB/1002/212/083
A puszta kincsei, Egy régió – közös jövő

Vezető kedvezményezett:
Thorma János Múzeum

Projekt partner:
Градски музеј Суботица, Szabadkai Városi Múzeum, Gradski muzej Subotica

A projekt teljes költségvetése:
205 483 Euro

А program megvalósításának ideje:
2012 januárjától 2013 decemberéig